Спан -првата хрватска  ИТ компанија што излезе на берза

Со котација на Загрепската берза во септември 2021 година, Спан стана првата хрватска  ИТ компанија што излезе на берза во последните 20 години. Во првата година цената на акциите на Спан порасна за речиси 40 отсто, а во тој период се истргуваа повеќе од 450.000 акции во вредност од над 13 милиони евра.