Промоција на Деловниот клуб БУМ (Берза и Успешните во Македонија)

На 07 јуни 2023 година, во хотелот DoubleTree Hilton Скопје, се одржа официјална промоција на деловниот клуб Клубот БУМ (Берзата и Успешните во Македонија). Организатори на Клубот се Македонска берза АД Скопје и PWC North Macedonia, а нивен партнер во овој проект е Сојузот на стопански комори. На промоцијата, на која присустуваа повеќе…

read more

Спан -првата хрватска  ИТ компанија што излезе на берза

Со котација на Загрепската берза во септември 2021 година, Спан стана првата хрватска  ИТ компанија што излезе на берза во последните 20 години. Во првата година цената на акциите на Спан порасна за речиси 40 отсто, а во тој период се истргуваа повеќе од 450.000 акции во вредност од над…

read more

Регионални искуства

Во глобални и во регионални рамки развојот на малите и средни претпријатија подолг временски период е редовно составен дел на соодветни програми и проекти на надлежните министерства, фондови и други развојни институции, преку кои се настојува овој сегмент на економски субјекти поинтензивно да се развива, полесно да се финансира и…

read more